Hoppa till huvudinnehåll

Hitta bland chunksen

Att hitta rätt bland chunksens alla olika träslag kan vara krångligt. Här har jag skrivit en detaljerad lista med information om några av de vanligaste träslagen som används för att röka med och dess egenskaper. 


  1. Ek: Ek ger en stark, robust smak som fungerar bra med nötkött och viltkött. Det är ett tungt träslag som brinner länge och ger en kraftig rök. Ek är också en av de mest mångsidiga träslagen som används för rökning eftersom det fungerar bra med många olika köttsorter och kan användas som huvudträ eller som en blandning med andra träslag.

  1. Hickory : Hickory ger en stark, distinkt smak som fungerar bra med nötkött och fläsk. Det är ett tungt träslag som brinner länge och ger en kraftig rök. Hickory har en mycket karakteristisk smak som kan dominera smaken av köttet, så det är viktigt att använda det sparsamt.

  1. Mesquite: Mesquite ger en mycket stark smak och används ofta för att röka nötkött, fläsk och viltkött. Det är ett lätt träslag som bränner snabbt och ger en intensiv rök. Mesquite kan dock vara för starkt för vissa smaker, så det är viktigt att använda det sparsamt.

  1. Körsbär: Körsbär ger en mild, söt smak som fungerar bra med kyckling, fläsk, nötkött och viltkött. Det är ett lätt träslag som brinner snabbt och ger en subtil, fruktig rök. Körsbär är också ett populärt val för att ge en vacker färg till köttet.

  1. Äpple: Äpple ger en mild, söt smak som fungerar bra med kyckling, fläsk och lax. Det är ett lätt träslag som bränner snabbt och ger en subtil, fruktig rök. Äpple är också ett populärt val för att ge en vacker färg till köttet.

  1. Pekan: Pekan ger en mild, söt smak som fungerar bra med kyckling, fläsk och nötkött. Det är ett lätt träslag som bränner snabbt och ger en subtil, nötig rök. Pekan är också ett populärt val för att ge en vacker färg till köttet.

  1. Bok: Bok ger en mild, söt smak som fungerar bra med fläsk, nötkött och viltkött. Det är ett lätt träslag som bränner snabbt och ger en subtil, nötig rök. Bok är också ett populärt val för att ge en vacker färg till köttet.

  1. Olivträ: Olivträ är ett ovanligt träslag som används för att röka kött. Det ger ensubtil, fruktig smak och fungerar bra med kyckling, fläsk, nötkött och viltkött. Olivträ är ett lätt träslag som bränner snabbt och ger en mild, diskret rök. Olivträ är också känt för att ge en vacker färg till köttet.

Det är viktigt att komma ihåg att smaken och karaktären hos träslagen kan variera beroende på faktorer som var trädet växte, hur det skördades och hur länge det har torkat. Det är också viktigt att välja träslag som är lämpliga för den typ av kött du röker och den smakprofil du vill ha. Det bästa sättet att hitta rätt träslag är att experimentera och prova olika kombinationer av träslag och köttsorter för att hitta den smak och karaktär som du gillar bäst.

Fortsätt läs

BBQ och dess historia

Rökt smör

Ditt Kort

I18n Error: Missing interpolation value "Collections_url" for " Din kundvagn är tom.
Klicka här för att fortsätta handla .
"